100% Italiaans, eigenwijs omgebouwd
Dit heb je nodig
voor 6 personen
Dresseerring
- 2 bollen buffelmozarella a 250 gram
- 1 dikke Aubergine
- 400 gram gerookte zalm
- 3 grote tomaten
- 1 hand basilicumblaadjes
- 6 theelepels gemalen parmesan
- Balsamico (creme)
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
Snijd de aubergine in 12 plakken van 3 mm (gebruik evt een snijmachine) en strooi er rijkelijk zout over, dek af met keukenpapier en zet er een gewicht op. Laat ongeveer 30 minuten staan om de meeste vocht uit de aubergines te halen. Spoel daarna de plakken af en droog met keukenpapier. Grill de aubergines in een hete grillpan zonder olie.
Hak 2/3 van de basilicumblaadjes fijn en laat marineren in de olijfolie met peper en zout.
Leg de parmezaan in 6 hoopjes op een vel bakpapier en bak ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden (hetelucht 160 graden) tot de kaas gesmolten is en goud kleurt.
Snijd de tomaten in 18 plakken en de mozzarella in 12 plakken en kruid met peper en zout.
Gebruik een dresseerring om de torentjes samen te stellen. beginnen met de aubergine, daarop tomaat, dan een blaadje basilicum. Vervolgens een plak mozzarella en een plakje gerookte zalm. Doe dit 2 maal en werk af met de bolle kant van de tomaat.
Maak met de balsamicocreme een vierkant op je bord en plaats daarin het torentje. Werk af met de basilicumolie en een parmezaankoekje.
Tip:
Heerlijke verse buffelmozarella koop bij de Stoerderij in Son en Breugel
(c)Dank aan David Simoen voor dit recept