Brood met olijfolie
olijfolie brood dippen
De smaak van extra vergine olijfolie komt pas goed tot zijn recht als je hem proeft met een stukje brood. Hier kan je wat zeezout bij gebruiken maar dit is niet altijd nodig, want soms gaat dan de smaak van de olijfolie verloren. Daarom maken wij hieronder een verschil.
Olijfolie dippen met brood én zeezout 🧂
Gebruik je zeezout bij brood met olijfolie dan neutraliseert de bitterheid en bloeit juist de frisse en fruitige smaak op. Deze vrij stevige olijfolies worden je beste dipvriend met een beetje zeezout.
Olijfolie dippen met brood zónder zeezout
Bij brood met olijfolie van een milde variant heb je echt geen zout nodig. Ze zijn juist lekker zónder waardoor je fris fruit en wat zoetigheid proeft. Maar het mag natuurlijk wel. Maar niet teveel.
Advies nodig?
Olijfolie brood dippen
Je ervaart de echte smaak van goede olijfolie als je er met een stukje brood in dipt. Het gebruik van wat lekker zeezout kan ervoor zorgen dat je bitterheid en scherpte wat reduceert. Samen met het brood ontstaat er dan een mooie balans in smaken en je ervaart de fruitigheid van de olijfolie. Door veel te proeven weten we wat de beste olijfolie is bij brood en deze hebben we voor je op een rijtje gezet. Regelmatig maken we ook olijfolie brood op zijn Italiaans. Door olijfolie tijdens het kneden toe te voegen ontstaat een zacht brood. Ook focaccia is een brood met veel olijfolie. Olijfolie brood brengt je snel in zomerse Italiaanse sferen. Ook bij de barbecue zeggen wij olijfolie brood dippen!